Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Milujete asijské pokrmy?

18. 11. 2022

Štěpán Návrat je známým kuchařem a gastronomickým vizionářem. Jako jeden z prvních začal s asijskými kurzy vaření u nás. Rovněž právě on byl průkopníkem rozvozů hotových jídel. Dnes je to již normální, ale před léty to byl počin. V portfoliu má 3 úspěšné restaurace, a to autentickou asijskou nesoucí název Café Buddha. Druhou je fine dining Benjamin, který je v celé České republice unikátní. Řízené degustace okolo jednoho stolu se šéfkuchařem v čele. Nejnovějším projektem je PRU58. Nejrozkvetlejší restaurace v Praze s asijskou kuchyní z českých surovin. Fusion nebývalého stylu.

Recepty

Pohanková mouka v kuchyni

25. 11. 2022

Máte ve spíži pohankovou mouku a nevíte, co s ní? Na rozdíl od celého vařeného zrna pohanky je pohanková mouka jemnější a má všestranné použití, které má ovšem svá pravidla. Jaká má specifika a do kterých receptů se hodí nejlépe? Přečtěte si konkrétní tipy, které pro nás připravila lektorka zdravého životního stylu a specialistka na zdravé stravování Ing. Kamila Metzová.

další recepty

Další články

Jak je dlouhá tradice bramborového salátu a jak ho můžete ozvláštnit?

23. 12. 2021

Mysleli jste, že se tradiční vánoční bramborový salát pojídal už zhruba v době, kdy se v Betlémě narodil Ježíšek? Omyl, tenhle typický pokrm ještě není starý ani sto let.


Na oslavy se hodí křupavé chipsy plné zeleniny

22. 12. 2021

Přemýšlíte, co naservírovat přátelům a rodině, ale nemáte čas trávit hodiny přípravami v kuchyni? Zapomeňte na fádní tyčinky a doplňte slavnostní tabuli šesti různými druhy Enjoy Chips, které v sobě kombinují chutnou zeleninu a nezaměnitelné koření. Křupavé chipsy z mrkve, špenátu, dýně, řepy, papriky nebo rajčat nabízejí explozi chutí. To vše bez umělých barviv a pšeničné mouky.


Bezlepkové a veganské cukroví z pekárny

15. 12. 2021

Každoroční maraton vánočního pečení právě odstartoval. Na jeho startovní čáře jsou i rodiny, které mají ve svém týmu členy s intolerancí na lepek nebo vegany a na Vánoce tak pečou „dávku normal“ i „dávku bez“. Pokud se to týká právě vás a chcete si letos ušetřit část práce, poohlédněte se v obchodě nebo na www.biopekarnazemanka.cz po veganských a bezlepkových sušenkách z Biopekárny Zemanka. Všechny jsou vyrobeny z bio surovin, mají prověřenou recepturu a díky skvělé chuti se budou výborně vyjímat i na vánočním stole


Sladké RAW Vánoce

13. 12. 2021

Léty osvědčené tradiční recepty na cukroví jsou bezesporu výtečné, avšak ne vždy jdou ruku v ruce s různými alternativními způsoby stravování či naší snahou upravit si jídelníček tak, aby nám bylo co nejlépe. Možná proto vás tento rok osloví ‚cukRAWví‘. Za vyzkoušení určitě stojí!


Ovocná pikanterie do zimních dnů

2. 12. 2021

Když se spojí dvě nečekané věci dohromady, může vzniknout něco překvapivě skvělého. Přesně tak je tomu ve spojení ostrého zázvoru a sladkého manga v novém ovocném čaji TEEKANNE Ginger Mango. Připravte si tuto perfektní zimní vzpruhu a nechte na sebe působit její lahodně pikantní chuť.


Tartaletky se sobem lákají do pekařství

2. 12. 2021

Letošní Vánoce v pekařství PAUL budou opravdu veselé. Kromě oblíbené francouzské klasiky vykouzlí úsměv na tváři dětí i dospělých roztomilá tartaletka se sobíkem.


Milujete pikantní chuť chilli?

29. 11. 2021

Chilli omáčky od Rybízáku nadchnou každého, kdo miluje pikantní chuť chilli. Tvoří je jen kombinace koření, papriček Habanero a Bhut Jolokia a ovocná vína, která jim dodávají nenahraditelný říz a příjemně nasládlou chuť.


Tipy, jak vařit pro jednoho

29. 11. 2021

Pokud žijete sami, může pro vás být příprava zdravých jídel skutečnou výzvou, jelikož většina receptů je zpravidla určena pro čtyři až šest osob. Problém může představovat také plýtvání potravinami, těžko zpracujete najednou celou brokolici nebo hlávku salátu. Někomu zase může připadat vaření pro jednoho příliš náročné nebo dokonce zbytečné. Jak ale praví staré přísloví, „štěstí přeje připraveným“. Plánujte jídla dopředu a připravte si nákupní seznam. S těmito radami se vám v kuchyni otevřou nové příležitosti a už nebudete muset spoléhat na mraženou pizzu či instantní polévky.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+