Aktuálně
Středomořskou stravu si užívejte i doma po návratu z dovolené. Srdce vám poděkuje
28. 9. 2023
Vrátili jste se po dovolené ze středomoří a chybí vám místní zdravá a pestrá strava? Návrat ze středomořské dovolené, nemusí být i návratem k obvyklé stravě. Pestrou stravu založenou na kvalitních surovinách, zelenině, mořských rybách a olivovém oleji ocení nejen naše chuťové buňky, ale i kardiovaskulární systém.
Recepty
Netradiční svačinky
18. 9. 2023
Mlékárna Valašské Meziříčí přichází s tipy na svačiny, které vás jistě budou inspirovat. Zkuste připravit například Wrap se sýrem a bílým jogurtem nebo Overnight oast. Skleničku lze připravit večer předem a ráno už jen servírujeme.
další receptyDalší články
Česko jako první země EU definuje dvojí kvalitu potravin jako nelegální
19. 8. 2022Všimli jste si někdy, že ty stejné potraviny a nápoje chutnají v zahraničí lépe než u nás? Příčinou je dvojí kvalita potravin. Čím je to způsobené? A jak tento dvojí metr řeší zákon?
Veselé saláty nejen pro děti
18. 8. 2022
Malí strávníci bývají mnohdy poněkud nároční a dosáhnout prázdných talířů může být doslova nadlidský úkol. Pakliže vám docházejí nápady, ale chcete se vyhnout opakování stále stejných pokrmů, zkuste naše tipy. Vykouzlete z rutinního posezení u stolu zážitek – připravte dětem saláty ze sezónních surovin, které hrají všemi barvami!
Okurkovo-melounové gazpacho podle Pavla Berkyho
17. 8. 2022
Tento recept na gazpacho a více jak 100 dalších zajímavých receptů najdete v nové kuchařce Pavla Berkyho. Prohlédnout i zakoupit si ji můžete na www.pavelberky.com
Jak funguje při pečení lepek?
16. 8. 2022Na otázky kolem lepku odpovídá Daniel Perner, zakladatel a majitel značky Pernerka.
Zmrzlinové dobroty nejen pro vegany
12. 8. 2022
Horké léto vrcholí a zvlášť v této době každý uvítá něco dobrého k osvěžení. Co takhle letos vyzkoušet netradiční pochoutky v podobě rostlinných zmrzlinových dezertů, které kromě skvělé chuti přináší i příspěvek k ochraně planety? Se značkou Naturli’, která dbá na vysokou kvalitu čistě rostlinných ingrediencí i na ochranu životního prostředí, jsme pro vás připravili pár letních tipů, jak si oblíbené dezerty vychutnat ještě lépe:
Jak se zbavit závislosti na sladkém?
4. 8. 2022
V minulosti mělo jídlo jednoduchou funkci – utišit hlad, doplnit energii nutnou k životu a doplnit esenciální látky. V dnešní době se však přidává i několik jiných důvodů: jídlo může fungovat jako prostředek psychické úlevy, odměna, prostředek pro zvládání stresu nebo k potlačení nepříjemných myšlenek. Tyto důvody pak vedou k tomu, že jídla konzumujeme více, než je potřeba, obzvláště pak ve formě cukrů. Výsledkem je nadváha a různé zdravotní problémy, vysvětluje Ing. Lukáš Vrána, výživový poradce a školitel programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan.
Jak se propít k lepšímu tělu
2. 8. 2022Na celém světě vzrostl prudce výskyt obezity, která má v současné době už charakter pandemie. V Česku trpí obezitou 30 % mužů a 40 % žen ve věku 34 až 74 let. Doporučení, jak zhubnout přebytečná kila a vylepšit si postavu, se obvykle týkají redukčních diet, v lepším případě i aktivního pohybu, ale často zapomínají na pitný režim. Žádný redukční režim přitom nemůže fungovat bez toho pitného.
Zdravá proteinová svačinka dodá spoustu energie
29. 7. 2022
Svačinka, která nezabere moc místa, můžete ji hodit do kabelky či do batohu a přitom vám dodá tolik energie! České ghíčko přichází před létem s novými proteinovými tyčinkami Ghítela Bar. Ochutnat můžete hned čtyři varianty – arašídovou, lískooříškovou, kešu s kokosem a mandle s kávou. A pozor: mohou je i děti!