Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Středomořskou stravu si užívejte i doma po návratu z dovolené. Srdce vám poděkuje

28. 9. 2023

Vrátili jste se po dovolené ze středomoří a chybí vám místní zdravá a pestrá strava? Návrat ze středomořské dovolené, nemusí být i návratem k obvyklé stravě. Pestrou stravu založenou na kvalitních surovinách, zelenině, mořských rybách a olivovém oleji ocení nejen naše chuťové buňky, ale i kardiovaskulární systém.

Recepty

Netradiční svačinky

18. 9. 2023

Mlékárna Valašské Meziříčí přichází s tipy na svačiny, které vás jistě budou inspirovat. Zkuste připravit například Wrap se sýrem a bílým jogurtem nebo Overnight oast. Skleničku lze připravit večer předem a ráno už jen servírujeme.

další recepty

Další články

Česko jako první země EU definuje dvojí kvalitu potravin jako nelegální

19. 8. 2022

Všimli jste si někdy, že ty stejné potraviny a nápoje chutnají v zahraničí lépe než u nás? Příčinou je dvojí kvalita potravin. Čím je to způsobené? A jak tento dvojí metr řeší zákon?


Veselé saláty nejen pro děti

18. 8. 2022

Malí strávníci bývají mnohdy poněkud nároční a dosáhnout prázdných talířů může být doslova nadlidský úkol. Pakliže vám docházejí nápady, ale chcete se vyhnout opakování stále stejných pokrmů, zkuste naše tipy. Vykouzlete z rutinního posezení u stolu zážitek – připravte dětem saláty ze sezónních surovin, které hrají všemi barvami!


Okurkovo-melounové gazpacho podle Pavla Berkyho

17. 8. 2022

Tento recept na gazpacho a více jak 100 dalších zajímavých receptů najdete v nové kuchařce Pavla Berkyho. Prohlédnout i zakoupit si ji můžete na www.pavelberky.com


Jak funguje při pečení lepek?

16. 8. 2022

Na otázky kolem lepku odpovídá Daniel Perner, zakladatel a majitel značky Pernerka.


Zmrzlinové dobroty nejen pro vegany

12. 8. 2022

Horké léto vrcholí a zvlášť v této době každý uvítá něco dobrého k osvěžení. Co takhle letos vyzkoušet netradiční pochoutky v podobě rostlinných zmrzlinových dezertů, které kromě skvělé chuti přináší i příspěvek k ochraně planety? Se značkou Naturli’, která dbá na vysokou kvalitu čistě rostlinných ingrediencí i na ochranu životního prostředí, jsme pro vás připravili pár letních tipů, jak si oblíbené dezerty vychutnat ještě lépe:


Jak se zbavit závislosti na sladkém?

4. 8. 2022

V minulosti mělo jídlo jednoduchou funkci – utišit hlad, doplnit energii nutnou k životu a doplnit esenciální látky. V dnešní době se však přidává i několik jiných důvodů: jídlo může fungovat jako prostředek psychické úlevy, odměna, prostředek pro zvládání stresu nebo k potlačení nepříjemných myšlenek. Tyto důvody pak vedou k tomu, že jídla konzumujeme více, než je potřeba, obzvláště pak ve formě cukrů. Výsledkem je nadváha a různé zdravotní problémy, vysvětluje Ing. Lukáš Vrána, výživový poradce a školitel programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan.


Jak se propít k lepšímu tělu

2. 8. 2022

Na celém světě vzrostl prudce výskyt obezity, která má v současné době už charakter pandemie. V Česku trpí obezitou 30 % mužů a 40 % žen ve věku 34 až 74 let. Doporučení, jak zhubnout přebytečná kila a vylepšit si postavu, se obvykle týkají redukčních diet, v lepším případě i aktivního pohybu, ale často zapomínají na pitný režim. Žádný redukční režim přitom nemůže fungovat bez toho pitného.


Zdravá proteinová svačinka dodá spoustu energie

29. 7. 2022

Svačinka, která nezabere moc místa, můžete ji hodit do kabelky či do batohu a přitom vám dodá tolik energie! České ghíčko přichází před létem s novými proteinovými tyčinkami Ghítela Bar. Ochutnat můžete hned čtyři varianty – arašídovou, lískooříškovou, kešu s kokosem a mandle s kávou. A pozor: mohou je i děti!


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+