Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Milujete asijské pokrmy?

18. 11. 2022

Štěpán Návrat je známým kuchařem a gastronomickým vizionářem. Jako jeden z prvních začal s asijskými kurzy vaření u nás. Rovněž právě on byl průkopníkem rozvozů hotových jídel. Dnes je to již normální, ale před léty to byl počin. V portfoliu má 3 úspěšné restaurace, a to autentickou asijskou nesoucí název Café Buddha. Druhou je fine dining Benjamin, který je v celé České republice unikátní. Řízené degustace okolo jednoho stolu se šéfkuchařem v čele. Nejnovějším projektem je PRU58. Nejrozkvetlejší restaurace v Praze s asijskou kuchyní z českých surovin. Fusion nebývalého stylu.

Recepty

Pohanková mouka v kuchyni

25. 11. 2022

Máte ve spíži pohankovou mouku a nevíte, co s ní? Na rozdíl od celého vařeného zrna pohanky je pohanková mouka jemnější a má všestranné použití, které má ovšem svá pravidla. Jaká má specifika a do kterých receptů se hodí nejlépe? Přečtěte si konkrétní tipy, které pro nás připravila lektorka zdravého životního stylu a specialistka na zdravé stravování Ing. Kamila Metzová.

další recepty

Další články

Návrat žitné mouky do českých kuchyní

4. 11. 2021

Žito je všeobecně považováno za zdraví prospěšnou obilovinu, jejíž konzumace je v českých zemích tradičně spjata s výrobou kvasového žitného chleba. I přes tento fakt má v dnešní době na českém trhu největší zastoupení mouka pšeničná, jejíž spotřeba v roce 2018 podle údajů Agrární komory České republiky zhruba 10krát předčila spotřebu té žitné.


Nový Veganský Protein Drink Mix

1. 11. 2021

Nalaďte se do náročného dne s novinkou v podobě proteinového nápoje od Herbalife Nutrition s názvem Veganský Protein Drink Mix (PDM). Sám o sobě poslouží jako chutný veganský nápoj plný bílkovin nebo jej můžete zkombinovat s výživovým koktejlem Formula 1 od Herbalife Nutrition.


Jak je to s mlékem?

28. 10. 2021

Pokud si nedokážete představit ráno bez sklenice mléka k snídani, měli byste zpozornět. Otázka, pokud je mléko spíše zdraví prospěšné, či je tomu přesně naopak, se neustále opakuje. Odpovědět na ni však není zas až tak jednoduché.


Vynález „smažáku“ měl dostat ženy od plotny

25. 10. 2021

Historie smaženého sýra je plná překvapení. Ještě v první polovině 20. století šlo o luxusní delikatesu podávanou v nejdražších restaurací. Stačilo však pár let a stala se z něj „lidovka“. Jeho popularita byla tak velká, že dlouho byl jediným vegetariánským jídlem na jídelních lístcích. I když tohle prvenství „smažák“ už nemá, stále se drží na špici žebříčku nejoblíbenějších jí­del.


Zažijte broskvový dotek slunce

22. 10. 2021

TEEKANNE přináší další ovocný čaj – svěží novinku plnou sladké chuti broskví Sweet Peach. Pestrá řada TEEKANNE World of Fruits se tak rozrostla o další čaj, který přináší sladké povzbuzení a hřejivý dotek jižního slunce.


Slepičí a pštrosí, bio či z podestýlky: Vyznáte se ve vejcích?

21. 10. 2021

Bez vajíček se v kuchyni obejde jen málokdo. Jen v loňském roce snědl podle údajů Českomoravské drůbežářské unie každý obyvatel ČR v průměru 263 vajec. I proto bychom měli věnovat pozornost tomu, jaká vejce kupujeme a jíme. Pokud se v nabídce obchodů někdy trochu ztrácíte, přinášíme vám několik základních rad a tipů.


Nová receptura rostlinných sýru

18. 10. 2021

Česká značka rostlinných produktů Tudlee vylepšila své sýrové alternativy a její zákazníci si tak nově pochutnají na nutričně vyvážených „sýrech“, které chutnají stejně skvěle, jako ty klasické z živočišného mléka. Nová receptura vznikla ve spolupráci se značkou SINEA a vztahuje se na plátkové a mazací sýry, které jsou díky novému dochucení sýrovější než kdy dřív.


Seznamte se s jablíčkem v praktickém balení

13. 10. 2021

Také patří jablka mezi vaše oblíbené druhy ovoce? To je dobře, protože pravidelná konzumace těchto plodů sebou nese mnohé benefity. Pokud chcete mít toto ovoce vždy po ruce, nezapomeňte si při příštím nákupu do vozíčku přidat oblíbené produkty od značky Fit, vyrobené z českých jablíček – Sušené jablečné kostičky a Sušené jablečné kroužky.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+