Aktuálně
Středomořskou stravu si užívejte i doma po návratu z dovolené. Srdce vám poděkuje
28. 9. 2023
Vrátili jste se po dovolené ze středomoří a chybí vám místní zdravá a pestrá strava? Návrat ze středomořské dovolené, nemusí být i návratem k obvyklé stravě. Pestrou stravu založenou na kvalitních surovinách, zelenině, mořských rybách a olivovém oleji ocení nejen naše chuťové buňky, ale i kardiovaskulární systém.
Recepty
Ledové čaje vás osvěží
29. 9. 2023
Počasí nám zatím přeje, a tak přinášíme recepty na ledové čaje, které si užijete v teplém babím létě.
další receptyDalší články
Vyzkoušejte hotová jídla plná živin a vitaminů
6. 7. 2022
Řešíte neustále, co každý den vařit, navíc chcete, aby vaše strava byla vyvážená? Nemáte však v dnešním zrychleném tempu čas na přípravu? Právě proto vám The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan přináší dvě novinky v nabídce hotových jídel – Kuřecí se zeleninou a Zeleninové ragú.
Mlsejte zdravě oblíbené české cereální tyčinky fit
30. 6. 2022
Rádi si zamlsáte? Trápí vás po tabulce čokolády nebo balíčku sušenek lehké výčitky? Nechcete, aby mlsání negativně ovlivnilo Váš vyvážený jídelníček? Zkuste příště při nákupu sáhnout po trochu jiných sladkostech. Příjemně Vás překvapí svou chutí, racionálním složením i velkou dávkou postupně se uvolňující energie. Řeč je o cereálních tyčinkách Fit müsli.
Výborný steak z tuňáka na grilu
29. 6. 2022
Kvalitní mořská ryba je opravdová lahůdka a v sezóně grilování bychom se neměli bát dát jí šanci. Vyzkoušejte například tuňáka. A co je třeba vědět, než tuto lahůdku položíte na gril?
Bezlepkové těstoviny a Boloňská omáčka s masovými kuličkami
27. 6. 2022
Značka Panzani přichází na trh s řadou bezlepkových těstovin. Tyto lahodné těstoviny jsou nejen kvalitní, ale zároveň odpovídají chutí i texturou klasickým těstovinám. Panzani zároveň představuje novinku v podobě Boloňské omáčky s masovými kuličkami.
Pekařství PAUL má speciální veganskou nabídku
20. 6. 2022
Mysleli jste si, že veganská jídla musí být nudná a bez chuti? Z omylu vás vyvedou skvělé novinky francouzského pekařství PAUL. Čistě rostlinné dobroty tu připravují s velkou dávkou fantazie a chutnají tak skvěle, že je veganům budou závidět i jejich „masožraví“ přátelé.
Vyzkoušejte tyto fígle při grilování
17. 6. 2022Je čas žhavit uhlíky. Statistiky říkají, že Češi jsou mistři grilování, protože v létě griluje až 81 % Čechů. Jste to i vy, kdo alespoň jednou za dva týdny hodí nějakou dobrotu na mřížku? Grilování, pokud víte jak na něj, může být zábavou a skutečným gastro zážitkem. Určitě se ale vyplatí mít v hlavě pár fíglů, aby se nic nepokazilo.
Vyzkoušejte nové sýry do salátů
17. 6. 2022
Lučina snaží držet krok s moderními trendy, v letošním roce přichází s novinkami v podobě čerstvých přírodních sýrů jako stvořených do lehkých letních pokrmů, zejména salátu. Spojením čisté, svěží chuti Lučiny a toho nejlepšího z Itálie, Španělska a Řecka tak vznikla nová salátová řada, kde si přijde na své každý milovník salátových sýrů. Ověřená česká klasika Lučina kostka, světoznámá Mozzarella, unikátní Trio Light ze Španělska nebo Lučina Salátová inspirovaná balkánskou tradicí? Která sýrová novinka bude letos v létě vaším favoritem?
Pečivo jako základ našeho jídelníčku
14. 6. 2022České domácnosti kupují především klasický chléb (95 %) a bílé rohlíky (91 %), více než polovina (56 %) si jich pochutnává také na bagetách nebo ciabattách a necelá polovina (44 %) si dopřává i méně tradiční druhy pečiva (44 %)1). Pšenice, žito a další obiloviny jsou součástí našeho jídelníčku od nepaměti, i když dříve sloužily jen k přípravě kaší a placek. K nim později přibyl chléb, který se stal základem stravy, ale také nádobím a příborem. Pečivo z bílé mouky přišlo na řadu až mnohem později a představovalo luxusní zboží. Přestože konzumaci pekařských výrobků ovlivňují různé trendy, pečivo i chléb si stále udržují v našem stravování své pevné místo.