Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Zdravý životní styl zvládnete lehce s Fitness degustačním Boxem

16. 2. 2024

Mixit přebírá roli fitness trenéra a připravil mix inspirativních myšlenek a křupavých dobrot, které pomohou najet na zdravou vlnu. Devět krabiček s devíti kroky ke zdravému životnímu stylu a 14 výživných svačinek zní jako plán, který nebudete chtít oblafnout, naopak se na něj každý den budete těšit. Připravte svůj jazyk na intervalový trénink, při kterém bude skákat od chuti k chuti.

Recepty

Uvařte si na kvalitním nádobí

13. 2. 2024

Příprava lahodných pokrmů vám půjde jedna báseň s kvalitními hrnci a pánvemi značky VIVESS, které jsou vyrobeny z kovového hliníku. Navíc má toto nádobí vysoce kvalitní nepřilnavý povrch. Spotřebiče značky VIVESS vynikají vysokým výkonem a díky své praktičnosti a užitečným funkcím tak usnadní vaření. Nechte se inspirovat a vytvořte si domácí kuchařský ráj bez zbytečných nákladů. Celá kolekce VIVESS je k dostání exkluzivně v síti PENNY. Vyzkoušejte zajímavé recepty.

další recepty

Další články

Pivo: skutečně je plné vitaminů?

15. 1. 2024

„Jdu na jedno.“ Tato legendární hláška Čechů odkazuje na to, že Česko je národem pivařů. Zlatavý mok si s chutí dají k jídlu, při sledování sportu nebo na oslavách všeho druhu.


Kouzlo hotových rostlinných jídel

12. 1. 2024

Nedostatek sluníčka a všudypřítomná respirační onemocnění dělají z první části roku jedno z nejnáročnějších období. Jednou z cest, jak organismu pomoci tyto měsíce překonat, je i drobná změna jídelníčku. Zkuste dát šanci rostlinné stravě! Obsahuje velké množství vitaminů, minerálů a kvalitních tuků a dodává mu vlákninu a komplexní sacharidy. Vykouzlete si doma i v práci rychlý a chutný rostlinný oběd ze sortimentu prodejen Albert. Příjemně vás překvapí třeba polévky Nature‘s Promise v bio kvalitě nebo hotové veganské omáčky na těstoviny.


Začněte rok s lahodným ovesným latte Starbucks

10. 1. 2024

Nová předsevzetí a také třeba i nové chutě. Ať už jsou vaše plány jakkoli velkolepé, lednová nabídka Starbucks do nich jistě zapadne. Do nabídky se vracejí lahodné ovesné nápoje latte a letos se k němu přidává i jedna lahodná novinka. Zkrátka je na co se těšit! Pokud jste se rozhodli žít tento rok více zeleně, jděte do toho ve Starbucks!


Jaké exotické druhy ovoce si v zimě dopřát?

8. 1. 2024

Naše imunita stojí v zimě před náročným úkolem – ochránit organismus před virovými infekcemi, které se v tomto období vyskytují velmi často. A protože s lepší odolností se pojí dostatek vitaminů, přichází na řadu ovoce. Po jakých druzích ale sáhnout, když si chceme dopřát i něco jiného než česká jablka či hrušky? A má vůbec konzumace plodů z druhé strany světa smysl?


Doplňujte denně 5 porcí ovoce a zeleniny

27. 12. 2023

Jedno středně velké jablko, sedm cherry rajčátek, dvě mandarinky, půlka avokáda a jedna sklenice 100 % džusu bez přidaného cukru. Takto by mohl vypadat váš denní přísun ovoce a zeleniny. Světová zdravotnická organizace totiž doporučuje dopřát si každý den 5 porcí těchto potravin, abychom měli dostatek vitamínů, minerálů i vlákniny. Jaké druhy jsou optimálním zdrojem konkrétních látek? A proč je možné jednu porci směle nahradit kvalitním 100 % džusem?


Proč začít jíst zdravě už dnes?

26. 12. 2023

V dnešním rychlém světě se stále více lidí obrací k pochopení vztahu mezi kvalitní stravou a dobrým zdravím. S rostoucími obavami o obezitu, diabetes a srdeční onemocnění se pozornost zaměřuje na to, jak může správný výběr potravin přispět k lepšímu zdravotnímu stavu.


Horký nápoj bez kofeinu?

25. 12. 2023

Kávová kultura v Česku voní nejen v domácnostech, ale také téměř na každém rohu menších městeček i velkých měst. Ale co takhle vyměnit klasickou kávu za dobrotu, která vás neochudí o luxusní chuť, je bez kofeinu, a ještě pohladí citlivé zažívání? Přesně to vám může slíbit Čekankové kaffe od české značky Nupreme.


Cenné rady k přípravě kapra od šéfkuchaře z Třeboně

22. 12. 2023

I když si Vánoce bez kapra nedovedeme představit, spousta lidí nemá tuhle nejznámější českou rybu příliš v lásce. A to je velká škoda, neboť z ní můžete vykouzlit spousta skvělých a chutných pokrmů. Jak? To nám poradí šéfkuchař třeboňského hotelu Zlatá hvězda Adam Furthner.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+