Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Vánoční pečení zdravěji

6. 12. 2023

Vánoce jsou za rohem a milovníci pečení už jistě přemýšlí, do jakých druhů cukroví se letos pustí. Vánoční laskominy ovšem často obsahují až příliš velké množství cukru a tuků, což nejen, že v nás může vyvolat pocit určité těžkosti, ale dokonce může později vést až ke zdravotním obtížím. Jak tradiční recepty upravit, aby byly o něco nutričně hodnotnější, radí konzultantka BENU lékáren PharmDr. Ivana Lánová.

Recepty

Recepty na batátový krém a dýňový koláč

7. 12. 2023

Vyzkoušejte dva tipy na podzimní zahřívací dobroty od Mlékárny Valašské Meziříčí. Jejich příprava netrvá dlouho a navíc mají pozitivní vliv na lidský organismus.

další recepty

Další články

Plánujete začít s vysokoproteinovou dietou? Pozor na ledviny!

20. 9. 2023

Je to hit posledních let – zaručený způsob, jak rychle shodit přebytečná kila. Řada lidí zkouší držet některou z diet založených na příjmu vysokého množství bílkovin (například keto dietu), ale neuvědomují si, že zde existují i určitá rizika, například v podobě vyšší zátěže pro naše ledviny.


Chcete si upéct domácí chléb? Nebojte se kombinovat mouky

19. 9. 2023

Znáte ten pocit, když dostanete chuť na čerstvý křupavý chléb, ale není, kam si pro něj zrovna doběhnout? Právě v tu chvíli přichází na řadu chlebové směsi, které jsou vyladěné do posledního zrnka mouky a můžete je snadno vytáhnout ze skříně. A pokud zrovna žádnou chlebovou směs doma nemáte, můžete si mouky na domácí chléb samozřejmě nakombinovat i sami podle své chuti a požadavků.


Nejbarevnější CESTA aneb Lexikon rostlinného vaření

15. 9. 2023

Nejbarevnější CESTA aneb Lexikon rostlinného vaření je čtvrtou a zároveň největší a nejobsáhlejší kuchařskou knihou oblíbené šéfkuchařky a food-bloggerky Kamu. Na 432 velkoformá­tových stranách (217 × 320 mm) Kamu shromáždila 555 tipů a receptů, které vařila pro sebe a svého manžela během společného cestování obytnou dodávkou. Recepty jsou obohacené o příběhy z cest a o fotografie, jejichž autorem je její muž Robi.


5 originálních příchutí ovocných tyčinek bez cukru, lepku i laktózy

11. 9. 2023

Ovocné tyčinky z čerstvých surovin slouží jako oblíbená svačinka všem, kterým záleží na tom, co jí. Tyčinky od české značky Druid nabízí kromě kvalitního složení také originální příchutě, například Caffé Latté nebo Jablko a skořice, které stojí za vyzkoušení.


Užijte si vinobraní v každém koutě Čech

6. 9. 2023

Víno snad ve všech možných podobách, spousty veselí, „gastrozážitky“, lidové zvyky i tradiční muzika – vinobraní oslavující novou sklizeň révy je po právu největším vinařským svátkem roku. Už řadu let ovšem platí, že není doménou jenom jižní Moravy. Od konce srpna do konce října se konají snad po celých Čechách. Začneme od západu a budeme se přesouvat na východ.


Jak bezpečně zvládnout stravování alergika ve škole nebo školce?

4. 9. 2023

Dokud rodiče potravinovým alergikům vaří doma, mají jídlo pod kontrolou. Co ale, když se děti začnou stravovat ve školce nebo ve školní jídelně? Jak se na začátek školního roku připravit, abyste u dětí snížili šance na alergickou reakci z jídla, radí odborník na alergie a šéfredaktor portálu ProAlergiky.cz Michal Závacký.


Obyčejná brambora je plná vitamimů

31. 8. 2023

Brambory představují pro českou kuchyni nepostradatelnou surovinu, ať už se jedná o přílohu či základ řady oblíbených pokrmů. Věděli jste však, že brambory jsou také velmi zdravé, a dokonce dietní?


Minisušenky v kelímcích z biopekárny Zemanka

25. 8. 2023

S novinkou vyrobenou z bio surovin a podle ověřené receptury přichází oblíbená Biopekárna Zemanka. Mini Bio kokosky s javorovým sirupem i Kakaové bio sušenky jsou prakticky zabalené do kelímku a výborně se tak hodí jako svačinka do školy i na výlety nebo jako malé sladká odměna. Rády si zaplavou v mléce, zaveslují v jogurtu nebo se stanou sladkou ozdobou snídaně.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+