Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Jak se zbavit závislosti na sladkém?

4. 8. 2022

V minulosti mělo jídlo jednoduchou funkci – utišit hlad, doplnit energii nutnou k životu a doplnit esenciální látky. V dnešní době se však přidává i několik jiných důvodů: jídlo může fungovat jako prostředek psychické úlevy, odměna, prostředek pro zvládání stresu nebo k potlačení nepříjemných myšlenek. Tyto důvody pak vedou k tomu, že jídla konzumujeme více, než je potřeba, obzvláště pak ve formě cukrů. Výsledkem je nadváha a různé zdravotní problémy, vysvětluje Ing. Lukáš Vrána, výživový poradce a školitel programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan.

Recepty

Léto volá po barevných snídaních!

12. 7. 2022

Příjemná letní rána, kdy nás ze spánku probouzí hřejivé sluneční paprsky, přímo vybízí k přípravě poctivé a chutné snídaně, která hraje všemi barvami. Tu si navíc můžeme konečně dopřát venku na terase nebo zahrádce, a dodat tak snídaňovým rituálům zcela nový rozměr! Věnujte pro tentokrát přípravě o něco víc času a vsaďte na výtečné dobroty, které vám perfektně nastartují den.

další recepty

Další články

Nejlepší ryby na gril! Makrela, pstruh ...

27. 5. 2022

Čas grilování je tu a s ním i dilema, co dát nad uhlíky. Vsaďte letos na ryby a uvidíte, že neprohloupíte. Nemáte doma nadšeného rybáře? Nevadí! V obchodech je nabídka pestrá a díky našim tipům vždy odejdete se skvělým úlovkem, který vaše grilování pozdvihne na novou úroveň. Ryby jsou totiž chutné, lehké a zdravé.


Mlékárna Valašské Meziříčí slaví 30 let

25. 5. 2022

Tradice výroby mléka a mléčných výrobků má na Valašsku hluboké kořeny. Mlékárna ve Valašském Meziříčí byla založena již roku 1936 Vilémem Frankem jako mlékárna Spolku chovatelů hovězího dobytka s obchodním názvem Valašská spolková mlékárna ve Valašském Meziříčí. Mlékárna Valašské Meziříčí pak vznikla 17. června 1992 privatizací Beskydských mlékáren. Denní nákup mléka ke zpracování se dnes pohybuje okolo 100.000 litrů. Na trh dodává mlékárna smetanové jogurty, polotučné ovocné jogurty, bílé jogurty, kysané výrobky a čerstvé tekuté výrobky. Velmi oblíbené jsou především valašská kyška nebo smetanové jogurty.


Jde dohromady hubnutí a dovolená?

23. 5. 2022

Znáte to, hubnuli jste a dosáhli vytoužené postavy, nebo právě hmotnost redukujete, ale najednou se chystáte na dovolenou, nejlépe s „all inclusive“. Určitě nechcete nabrat kilogramy zpátky, nebo třeba chcete v redukci pokračovat i na dovolené. Jde to ale vůbec skloubit dohromady? Na to nám odpoví Ing. Lukáš Vrána, výživový poradce a školitel programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan.


Koření a omáčky na grilovačku

20. 5. 2022

Většina lidí griluje několikrát do roka a například omáčky a dresinky používá při každé grilovačce až 94 % spotřebitelů. Pro letošní grilovací sezónu Vitana uvádí na trh nové pomocníky pro přípravu grilovaných pochoutek. Od praktických balení omáček a dresinků po výhodnější balení oblíbených druhů koření.


Ochutnejte kávové sušenky od Zemanky vyrobené z kávové sedliny

18. 5. 2022

Díky cirkulární spolupráci Biopekárny Zemanka se společností IKEA, mamacoffee a Costa Coffee se z desítek kilogramů kávové sedliny stane každý měsíc cenná surovina pro pečení skvělých sušenek. Chytré kávové hrudky tak potěší nejen milovníky kávy, ale také všechny, kteří neradi plýtvají potravinami.


Jednoduchá pravidla pro zdravý nákup

16. 5. 2022

Nejlepší způsob, jak zajistit, aby se celá rodina stravovala zdravě, je vařit doma. Budete díky tomu vždy přesně znát složení všech jídel a zároveň získáte kontrolu nad velikostí porcí. Jak ale připravovat opravdu kvalitní jídla? Základem je plánování – zdravý životní styl začíná v obchodě.


Odlehčené veganské bratwursty

13. 5. 2022

Alnatura je německá potravinová firma, která u svých produktů klade důraz na ekologii a udržitelnost, a to už od roku 1984. Všechny produkty jsou 100% organické a většina z nich nese pečeti německých ekologických sdružení, které potvrzují bio kvalitu i ekologické pěstování a výrobu směřující k udržitelnosti. Alnatura se drží hesla, že méně je někdy více. Produkty proto obsahují méně cukru i soli a chuť jim dodávají vybraná koření. Odborníci pak vše vyladí tak, aby byly seznamy ingrediencí co nejkratší, ale chuť zároveň co nejlepší.


Zajídáte stres? Jak ven ze začarovaného kruhu?

10. 5. 2022

Do léta to dám. Teď to nejde, nemám čas. Pustím se do toho zítra nebo radši až od pondělí. To jsou často slova, která používáme v souvislosti se cvičením, úpravou jídelníčku nebo samotným hubnutím.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+