Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Před přechodem na veganskou stravu si stanovte reálné cíle

26. 1. 2023

„Příprava je klíčem k úspěchu. Udělejte si konkrétní plán a sestavte si menu na celý týden. Je dokázáno, že pokud si věci napíšeme do kalendáře, je větší pravděpodobnost, že je dodržíme,“ říká Allison. Navíc můžete celé období využít k tomu, že se něco nového dozvíte. Veganství je totiž skvělou příležitostí dozvědět se více o zdraví, výživě a životním prostředí.

Recepty

V hlavní roli špenátové palačinky

30. 1. 2023

Ačkoliv bývá zařazení zdravých jídel zejména po svátcích občas náročné, je důležité nepřepálit start a začít zlehka. Začněte například s vašimi oblíbenými recepty, jen ve zdravější alternativě. Jedním takovým receptem jsou právě naše špenátové palačinky! Kdy tento chutný odlehčený oběd vyzkoušíte?

další recepty

Další články

Veganské pomazánky, které každého nadchnou svou chutí

12. 10. 2022

„Pro radost ze zdraví“ je motto české značky VETO, která tradičním japonským způsobem vyrábí potraviny ze sóji. Nejznámější jsou jejich tofu paštiky Pâtifu, ale jejich záběr je daleko širší, protože sója, která je v Asii po staletí nazývána královnou plodin, nabízí daleko více možností.


Mangold jako lahodný zázrak

11. 10. 2022

Přemýšlíte, jak vnést do osvědčených receptů svěží vítr? Vsaďte na mangold! Výtečnou listovou zeleninu, která hraje všemi barvami a v kuchyni tak udělá spoustu parády. Připravte z něj lahodný salát, netradiční pesto či třeba originální polévku – uvidíte sami, že kouzlení s touto pochoutkou vás mile překvapí chutí i nádhernými odstíny, jež rozzáří i fádní pokrmy.


Zařaďte dýni do jídelníčku i kvůli štíhlé linii

10. 10. 2022

Podzim hraje všemi barvami a vrcholí i sklizeň dýní. Je velká škoda, že si mnoho lidí tento oranžový poklad spojuje s podzimem především kvůli svátku Halloween, a to jen v podobě do tmy svítících ozdob. Dýně má mnohem víc co nabídnout. Mimo blahodárných účinků na naše zdraví z ní lze vykouzlit na talíři skvělá a chutná jídla, která vám pomohou ke štíhlejším křivkám.


Jak se zbavit špatného stravování ve stresu?

5. 10. 2022

Emoční přejídání pravděpodobně zažila většina z nás, zejména během nahromaděného stresu nebo těžkého období. Přejídání v tomto stravu však obvykle stres neodstraní, a často způsobuje přibývání na váze. Jakmile je jídlo naší první reakcí na negativní myšlenky, je čas se vzpamatovat a začít jednat.


Proč je červené víno červené?

4. 10. 2022

Víno je mnohdy první alkohol, který lidé ochutnají a nikdy to prvním douškem nekončí. Každý si najde, co mu vyhovuje, svojí standardní objednávku. Často se tak stává, že lidé projdou celým životem s tím, že si neustálé kupují své Chardonnay, Cabernet Sauvignon… A to je škoda. Pokud zrovna vy ale toužíte poodkrýt tajemství tohoto „nápoje bohů“, jak ho nazývali v antickém Řecku, čtěte dál.


Nevěřte mýtům o medu

30. 9. 2022

Podzim se už hlásí o slovo a s nimi i nechtěná, ale očekávaná nachlazení, chřipky a další virózy. Tradice našich babiček i maminek velí sáhnout po zázvorovém čaji s medem a citrónem, ale možná už jste slyšeli někoho říkat, že med v horkém čaji ztrácí své účinky. Je to ale mýtus, stejně jako řada dalších. A takových „fake news“ existuje o medu více:


Na kvalitě u čokolády záleží

27. 9. 2022

Kakaové boby a z nich vyrobenou čokoládu nyní považujeme za superpotravinu. Důležité je, aby čokoláda byla kvalitní a nebyla průmyslově zpracovaná a zbytečně „nastavovaná“ cukrem. Pak si ji můžete dopřát v menším množství každý den, a to naprosto bez výčitek.


Osvěžující citron od Mattoni nově i ve vratné zálohované lahvi

23. 9. 2022

Minerální vodu Mattoni s oblíbenou příchutí citronu si nyní můžete vychutnat i ze stylové skleněné lahve navržené oceňovaným designérem Markem Mikovcem. Užijte si jedinečnou chuť Mattoni s vyváženým obsahem přírodních minerálů pro každý den. Ať už chystáte romantickou večeři, grilování s přáteli či rodinnou oslavu, nová Mattoni citron zaručeně rozzáří každý stůl.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+