Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Cukroví i dárky

2. 12. 2022

Advent znamená i maraton příprav a také kupování dárků nabírá na obrátkách. Zkuste navštívit některou z prodejen Moje Kredenc. Najdete je v Břevnově, na Flóře či na Vinohradech. Tady všude může každý nakoupit produkty vysoké kvality a za příznivé ceny. Farmářské produkty, home made pečivo, gourmet kousky z Evropy. To vše lze nalézt v pobočkám Moje Kredenc.

Recepty

Pohanková mouka v kuchyni

25. 11. 2022

Máte ve spíži pohankovou mouku a nevíte, co s ní? Na rozdíl od celého vařeného zrna pohanky je pohanková mouka jemnější a má všestranné použití, které má ovšem svá pravidla. Jaká má specifika a do kterých receptů se hodí nejlépe? Přečtěte si konkrétní tipy, které pro nás připravila lektorka zdravého životního stylu a specialistka na zdravé stravování Ing. Kamila Metzová.

další recepty

Další články

Víte, jaké sýry jsou vhodné na grilování?

28. 7. 2022

Milujete grilování, ale už vás trochu omrzely stále stejné kombinace s masem a zeleninou? Zkuste tentokrát kouzlit se sýry! Pamatujte však na to, že ne všechny se nutně hodí k přípravě na ohni. Poradíme, jaké druhy vybírat, na co při přípravě nezapomenout a nabídneme i recepty, které obstojí u každé návštěvy.


Tipy na kvalitní vegetariánské a rybí pomazánky

20. 7. 2022

Máte rádi pomazánky a patříte mezi vyznavače zdravého životního stylu? Máme pro vás dobrou zprávu. Simply Fresh představuje novinku – vegetariánské a rybí pomazánky. Stačí namazat na čerstvé pečivo a odlehčená pochoutka je hotová.


Svěží sušenky z jablek a kokosu vznikly v Zemance

18. 7. 2022

Léto je lásky čas. A z jedné takové, kdy se šťavnaté české jablko zamilovalo do exotického kokosového ořechu, vznikly v Biopekárně Zemanka úplně nové Bezlepkové pohankovo–jablečné bio sušenky s kokosem.


Co bychom měli vědět o houbách?

15. 7. 2022

Houby sbíráme pro potěšení, krásu a ceníme si je pro chuťové a aromatické vlastnosti. Pokládáme je za pochutinu s vysokými organoleptickými účinky na naše smysly. Jejich využití je široké – můžeme jimi dochutit vařené pokrmy, používat je jako koření, anebo je použít hlavní složku bezmasého pokrmu, pokud z nich uděláme řízky nebo třeba smaženici.


Tuňákový salát QUINOA

13. 7. 2022

prázdninová sezóna plná rodinných výletů, víkendů s přáteli, nebo více či méně adrenalinových dovolených vrcholí, a to znamená jediné – není čas ztrácet čas! S balením, s uklízením, s praním, a ani s vařením! Takže hlavně rychle, kvalitně, zdravě, bez zbytečného zdržování. A z tohoto pohledu, pokud jde svačinu, rychlý oběd nebo zdravou večeři, jsou jasnou sázkou na jistou Tuňákové saláty Rio Mare Insalatissime.


Zdravě zdravá pizza i pro vegany

11. 7. 2022

Kdo by nemiloval pizzu? Lahodný pokrm z Itálie patří celosvětově k nejoblíbenějším. Přináší s sebou ovšem i vysoké kalorické zatížení organismu. Nemluvě o lepku, který čím dál více lidí vyřazuje ze svého jídelníčku.


Pšeničná, rýžová nebo pohanková. Odkud se vzaly?

8. 7. 2022

Naše oblíbená pšeničná hladká mouka je typická výhradně pro nás. Ve světě ji prakticky neseženete. Naopak třeba rýžová mouka, pocházející původně z oblasti Číny je ve světě poměrně rozšířená. Stejně tak mouka pohanková, která je skvělá nejenom na sladké pečení.


Z léta se lehce stane otrava při špatném skladování potravin

7. 7. 2022

V letních měsících se zvyšuje počet otrav jídlem v důsledku vysokých teplot, které podporují množení mikroorganismů. Z tohoto důvodu musíme dbát na to, aby to, co jíme nebo pijeme, bylo bezpečné. Přinášíme několik tipů, jak uchovat potraviny v bezpečí a čerstvé před letními vedry. Jak potraviny správně uchovat a na co dát pozor při jejich přípravě?


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+