Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Cukroví i dárky

2. 12. 2022

Advent znamená i maraton příprav a také kupování dárků nabírá na obrátkách. Zkuste navštívit některou z prodejen Moje Kredenc. Najdete je v Břevnově, na Flóře či na Vinohradech. Tady všude může každý nakoupit produkty vysoké kvality a za příznivé ceny. Farmářské produkty, home made pečivo, gourmet kousky z Evropy. To vše lze nalézt v pobočkám Moje Kredenc.

Recepty

Pohanková mouka v kuchyni

25. 11. 2022

Máte ve spíži pohankovou mouku a nevíte, co s ní? Na rozdíl od celého vařeného zrna pohanky je pohanková mouka jemnější a má všestranné použití, které má ovšem svá pravidla. Jaká má specifika a do kterých receptů se hodí nejlépe? Přečtěte si konkrétní tipy, které pro nás připravila lektorka zdravého životního stylu a specialistka na zdravé stravování Ing. Kamila Metzová.

další recepty

Další články

Vyzkoušejte hotová jídla plná živin a vitaminů

6. 7. 2022

Řešíte neustále, co každý den vařit, navíc chcete, aby vaše strava byla vyvážená? Nemáte však v dnešním zrychleném tempu čas na přípravu? Právě proto vám The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan přináší dvě novinky v nabídce hotových jídel – Kuřecí se zeleninou a Zeleninové ragú.


Mlsejte zdravě oblíbené české cereální tyčinky fit

30. 6. 2022

Rádi si zamlsáte? Trápí vás po tabulce čokolády nebo balíčku sušenek lehké výčitky? Nechcete, aby mlsání negativně ovlivnilo Váš vyvážený jídelníček? Zkuste příště při nákupu sáhnout po trochu jiných sladkostech. Příjemně Vás překvapí svou chutí, racionálním složením i velkou dávkou postupně se uvolňující energie. Řeč je o cereálních tyčinkách Fit müsli.


Výborný steak z tuňáka na grilu

29. 6. 2022

Kvalitní mořská ryba je opravdová lahůdka a v sezóně grilování bychom se neměli bát dát jí šanci. Vyzkoušejte například tuňáka. A co je třeba vědět, než tuto lahůdku položíte na gril?


Bezlepkové těstoviny a Boloňská omáčka s masovými kuličkami

27. 6. 2022

Značka Panzani přichází na trh s řadou bezlepkových těstovin. Tyto lahodné těstoviny jsou nejen kvalitní, ale zároveň odpovídají chutí i texturou klasickým těstovinám. Panzani zároveň představuje novinku v podobě Boloňské omáčky s masovými kuličkami.


Pekařství PAUL má speciální veganskou nabídku

20. 6. 2022

Mysleli jste si, že veganská jídla musí být nudná a bez chuti? Z omylu vás vyvedou skvělé novinky francouzského pekařství PAUL. Čistě rostlinné dobroty tu připravují s velkou dávkou fantazie a chutnají tak skvěle, že je veganům budou závidět i jejich „masožraví“ přátelé.


Vyzkoušejte tyto fígle při grilování

17. 6. 2022

Je čas žhavit uhlíky. Statistiky říkají, že Češi jsou mistři grilování, protože v létě griluje až 81 % Čechů. Jste to i vy, kdo alespoň jednou za dva týdny hodí nějakou dobrotu na mřížku? Grilování, pokud víte jak na něj, může být zábavou a skutečným gastro zážitkem. Určitě se ale vyplatí mít v hlavě pár fíglů, aby se nic nepokazilo.


Vyzkoušejte nové sýry do salátů

17. 6. 2022

Lučina snaží držet krok s moderními trendy, v letošním roce přichází s novinkami v podobě čerstvých přírodních sýrů jako stvořených do lehkých letních pokrmů, zejména salátu. Spojením čisté, svěží chuti Lučiny a toho nejlepšího z Itálie, Španělska a Řecka tak vznikla nová salátová řada, kde si přijde na své každý milovník salátových sýrů. Ověřená česká klasika Lučina kostka, světoznámá Mozzarella, unikátní Trio Light ze Španělska nebo Lučina Salátová inspirovaná balkánskou tradicí? Která sýrová novinka bude letos v létě vaším favoritem?


Pečivo jako základ našeho jídelníčku

14. 6. 2022

České domácnosti kupují především klasický chléb (95 %) a bílé rohlíky (91 %), více než polovina (56 %) si jich pochutnává také na bagetách nebo ciabattách a necelá polovina (44 %) si dopřává i méně tradiční druhy pečiva (44 %)1). Pšenice, žito a další obiloviny jsou součástí našeho jídelníčku od nepaměti, i když dříve sloužily jen k přípravě kaší a placek. K nim později přibyl chléb, který se stal základem stravy, ale také nádobím a příborem. Pečivo z bílé mouky přišlo na řadu až mnohem později a představovalo luxusní zboží. Přestože konzumaci pekařských výrobků ovlivňují různé trendy, pečivo i chléb si stále udržují v našem stravování své pevné místo.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+