Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Bezlepkové těstoviny a Boloňská omáčka s masovými kuličkami

27. 6. 2022

Značka Panzani přichází na trh s řadou bezlepkových těstovin. Tyto lahodné těstoviny jsou nejen kvalitní, ale zároveň odpovídají chutí i texturou klasickým těstovinám. Panzani zároveň představuje novinku v podobě Boloňské omáčky s masovými kuličkami.

Recepty

Pochutnejte si na sladkých dobrotách z melounů Bouquet

21. 6. 2022

Bezpeckové melouny Bouquet mají sladké chuti víc než dost, a to díky svému původu. Vyrostly totiž na svazích kolem Valencie, kde jejich chuti pomáhalo silné španělské slunce. Skvěle proto doplní jakýkoliv dezert. Hodí se do dortíků i lehkých ovocných svačinek, připravíte z nich lahodný sirup nebo důmyslné carpaccio. To vše během okamžiku a s téměř zaručeným skvělým výsledkem.

další recepty

Další články

Jak se zbavit neustálého pocitu hladu

11. 1. 2022

Zvládání hladu bývá při hubnutí tou největší překážkou. Susan Bowerman, expertka na výživu společnosti Herbalife Nutrition, radí, jak hlad přirozeně přemoci. Nejdůležitější je podle ní zjistit, proč vůbec hladem trpíme.


Čaj pro vaši štíhlou linii

10. 1. 2022

Cítíte, že máte pár kil navíc a rádi byste se jich zbavili? Přidejte pohyb a upravte jídelníček. To ale není tak jednoduché, jak se to řekne. Velkým pomocníkem vám může být i nový Čaj pro štíhlou linii, který ovlivní váš metabolismus. Kila půjdou dolů lehčeji a hlavně přirozeně, bez chemie a JO-JO efektu.


Zapojte se do veggie výzvy a odlehčete sobě i planetě

6. 1. 2022

Nový rok, nová předsevzetí, která skončí stejně rychle, jako začala. Dejme si pro jednou cíl, který má smysl, a na měsíc leden se zaměřme na rostlinnou stravu. Ta prospěje nejen našemu zdraví, ale hlavně planetě, což je v době klimatických změn více než potřeba. Značka vegetariánských a veganských výrobků Garden Gourmet se rozhodla jít příkladem a spojila své síly s neziskovou organizací ProVeg. Společně motivují k 30denní Veggie Challenge, která vám pomůže snížit uhlíkovou stopu a zároveň vám zachutná.


Královský koláč pro tři krále

5. 1. 2022

Kdo by neznal jména Kašpar, Melichar a Baltazar! Tradice svátku Tří králů, který připadá na 6. ledna, se dodnes dodržuje v mnoha zemích světa. Jde vlastně o jakési symbolické vyvrcholení a ukončení Vánoc a je s ním spjato mnoho tradic a zvyklostí. Ve Francii se v tento den podává tradiční Galette de Rois, tedy Královský koláč.


Jaký je váš oblíbený oříšek?

3. 1. 2022

Kdo by si rád nezobnul pár oříšků ke svačině nebo večer u televize… Dopřát si hrst ořechů denně by měl každý z nás, ať už preferujete klasický vlašák nebo jste věrní křupavým kešu. Podívejte se s námi ořechům pod skořápku.


Cukr, káva, limonáda…

30. 12. 2021

Co pijí Češi v zimním období? Minulou zimu to bylo průměrně za měsíc na jednoho obyvatele ČR staršího 18 let celkem 75 l nápojů, přičemž jednoznačně převažovala neochucená voda, kohoutková a balená (31 l). Dalšími oblíbenými nápoji byly čaj (12 l) a káva (7 l), následovalo alkoholické pivo (5 l), v těsném závěsu za ním kolové a ovocné limonády (3 l). Vína vypil průměrný Čech za měsíc 1 l a destilátů 0,3 l.1) Základem pitného režimu, a to v každém ročním období, by měla být samozřejmě voda, ať už pramenitá, minerální či jiná. Reálně ale konzumujeme i řadu dalších nápojů – obzvláště během svátků na konci roku, kdy bývají lednice a spíže plné pochoutek i nápojů, které si běžně nedopřáváme.


Chlebovník jistě ozvláštní váš sváteční stůl

28. 12. 2021

Jak v zimě předcházet každoročním nachlazením? Mnoho z nás už od dětství v zimním období automaticky do svého jídelníčku zařazuje exotické ovoce, které funguje jako skvělá prevence. Obsahuje řadu vitaminů, a zároveň i skvěle chutná, protože je právě jeho sezóna. Mezi zajímavé, a ne tolik známé exotické ovoce patří i jackfruit neboli chlebovník.


Jak bojovat s vánočním přejídáním?

27. 12. 2021

Vánoce jsou časem, který trávíme s přáteli a rodinou. Ke sváteční pohodě samozřejmě patří také dobré jídlo a pití. Mnoho svátečních pokrmů ale obsahuje příliš mnoho kalorií a nedostatek živin, které naše tělo potřebuje.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+