Bio žitný chléb Pernerka v Lidlu | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Bio žitný chléb Pernerka v Lidlu

19. 3. 2021

Od března začal Lidl ve všech svých prodejnách nabízet nový bio chléb z české produkce. Bio žitný chléb peče z české mouky Pernerka rodinná pekárna Nopek. Zákazníci se mohou těšit na lokální produkt s kvalitním složením, který výborně chutná a splňuje bio standardy.

Rodinná pekárna Nopek

Od března je v prodejnách Lidl v České republice k dostání nový žitný chléb, který vznikl ve spolupráci s českou značkou Pernerka. Chléb v bio kvalitě z české mouky peče rodinná pekárna Nopek, s níž Mlýn Perner dlouhodobě spolupracuje. Do prodejen míří chléb zamražený a na místě se dopéká.

„I přesto, že se chléb v prodejnách dopéká, dosahuje maximální kvality. Lidé se nemusí dopékání obávat, pečivo je kvalitativně na stejné úrovni jako to klasické,“ říká majitel značky Pernerka Daniel Perner a dodává: „Dopékané a klasické pečivo se liší jen poslední fází výroby – v té je dopékané pečivo těsně před dopečením šokově hluboce zmrazeno a dopéká se pak přímo v prodejně podle zájmu zákazníků. Díky tomu je výsledný produkt stejný jako ten klasicky pečený – má stejný objem, kůrku, barvu, chuť i vůni.“

Kvalita bez éček

BIO chléb Pernerka se peče z celozrnné žitné mouky, kvasu, vody a soli. Navrch je posypaný ovesnými vločkami. Žitná zrna pro výrobu tohoto chleba jsou pěstována v souladu s přísnými nároky ekologického zemědělství. Právě díky kvalitě surovin a správnému výrobnímu postupu nejsou potřeba žádná chemická aditiva. Podle Výzkumného ústavu potravinářského v Praze obsahuje žitný Bio chléb Pernerka 10 % vlákniny. Vláknina je velmi důležitou složkou naší stravy, které ale většina lidí v našich podmínkách přijímá vlivem nevyváženého jídelníčku nedostatek. Denní příjem vlákniny by u dospělého člověka měl dosahovat zhruba 25 gramů.

I díky vysokému obsahu vlákniny představuje nový bio žitný chléb vhodnou součást vyváženého jídelníčku. Na sto gramů dále obsahuje necelých 6 gramů bílkovin a 1,3 gramů tuku s celkovou energetickou hodnotou 855 kJ.

České pečivo na pultech Lidlu

Díky chlebu Pernerka se rozšíří zastoupení českých biopotravin v řetězci Lidl. Nový žitný chléb původem z Česka do prodejen putuje zejména díky srovnatelné kvalitě a konkurenceschop­né ceně.

„Navázání podobného partnerství je běh na dlouhou trať. Už teď jednáme o případném rozšíření spolupráce a mapujeme u zákazníků oblíbené produkty, které bychom mohli Lidlu nabídnout, a ještě více tak rozšířit českou nabídku pečiva v Lidlu,“ říká Daniel Perner.

www.pernerka.cz


publikováno: 19. 3. 2021, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: bio, nákupy, pečivo

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+