Cidrerie otvírá BYOF Bar, kde vás nevyhodí s vlastním jídlem | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Cidrerie otvírá BYOF Bar, kde vás nevyhodí s vlastním jídlem

29. 5. 2014

Cidrerie, český výrobce tradičního cidru, otevírá 31. května 2014 nový podnik Cidrerie BYOF Bar. BYOF je zkratkou pro „bring your own food“ a Cidrerie pod tímto názvem otevírá degustační bar v prostorách své výrobny ve Všenorech u Prahy. V baru se bude rozlévat výhradně cidre. Zajímavostí konceptu je to, že hosté si mohou donést své vlastní pohoštění, případně využít místního venkovního grilu. Slunečný den tak můžete strávit v idylickém prostředí u Berounky, jen kousíček od Prahy, zároveň přitom můžete nahlédnout do výroby cidru a ochutnat ho přímo u zdroje. Kromě lahvovaných perlivých cidrů bude v nabídce i jedinečná možnost ochutnat tzv. mladý cidre přímo z tanku ještě před stáčením do lahví.

Zastavte se a ochutnejte cidre

„Máme štěstí, že Cidrerie stojí na tak krásném místě a nabízí mimo hlavní jablečnou sezónu spoustu místa, které je škoda nevyužít. Už teď k nám za hezkých dní jezdí hodně známých a zákazníků jen tak si popovídat, na skleničku nebo koupit cidre domů. Proto jsme se rozhodli otevřít bar v Cidrerii oficiáně všem, aby mohli vidět, jak se cidre vyrábí, dozvědět se o něm víc, ochutnat ho nebo se prostě zastavit občerstvit. Budeme rádi, když se u nás budou potkávat nejen fanoušci cidru, ale úplně všichni, kteří si chtějí užít všenorskou pohodu," vysvětluje Jáchym Kliment, zakladatel Cidrerie, důvod, proč podnik přímo ve výrobně cidru otevírá.

Cíl víkendových výletů

Cidrerie stojí u oblíbené karlštejnské cyklostezky, kousek od Berounky v okolí plném lesů a je ideálním cílem víkendových výletů nebo procházek.** BYOF Bar** bude otevřený ze začátku o víkendech a během léta se přidají i všední dny. Otevírací doba mimo víkendy se řídí podle aktuálního programu, který bude zveřejňován prostřednictvím facebookové stránky Cidrerie (https://cs-cz.facebook.com/Ci­dreriecz).

BYOF bary jsou čím dál oblíbenější

K dispozici bude hostům kromě nápojů také veškeré zázemí jako posezení, venkovní gril a v případě nepěkného počasí i vnitřní prostory. Koncept BYOF neznamená jen přinést si své vlastní občerstvení, ale také nápady, jak strávit příjemný den s přáteli, jakou kulinářskou specialitu k cidru zvolit, případně jakou akci v Cidrerii uspořádat. BYOF bary se stávají čím dál oblíbenější alternativou klasických restaurací, zejména v New Yorku, Holandsku a Itálii.

Cidrerie BYOF Bar poprvé otevře 31. května v rámci letošního „dne otevřených vrat“, během kterého si každý host bude moci Cidrerii projít prostřednictvím komentovaných prohlídek přímo s majitelem a výrobcem Cidru Premier Jáchymem Klimentem, nebude chybět ani degustace cidru – a pokud budete chtít ochutnávat víc, než cidre, tak nezapomeňte: Bring Your Own Food!

Přesná adresa Cidrerie je Na Návsi 37, 252 31, Všenory, Praha-západ.

www.cidrerie.cz


publikováno: 29. 5. 2014, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: akce, nákupy, nápoje, restaurace, zábava

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+