Jak povznést sýr na zážitek? | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Jak povznést sýr na zážitek?

20. 5. 2016
Soutěž byla ukončena.

Správná odpověď: Sýry Král sýru Nebeský a Král sýrů Krémový vyndejte před konzumací na 20 minut z lednice.

Výherci: Jiří Paleček, Jiří Pospíšil, Helena Šimůnková

Povzneste sýr na zážitek s neobvyklými kombinacemi Krále Sýrů. Vladislav Stuparič, kapitán Juniorského národního týmu kuchařů a cukrářů ČR, zabrousil až do molekulární kuchyně a vytvořil perfektní chuťové zážitky, které můžete ochutnat v květnu a červnu na Prague Food Festivalu nebo na Bosch Fresh Festivalu. Pokud se na festivaly nedostanete, vyzkoušejte si zjednodušenou verzi doma. S následujícími recepty úspěch zaručen!

Jak vytvoříme dokonalý sýrový zážitek?

Aby měl sýr Král Sýrů NEBESKÝ tu nejlepší chuť, nejlépe dvacet minut před servírováním ho vyjmeme z lednice a nakrájíme na 1 cm široké dílky, které položíme na talíř. Přidáme jahody smažené v těstíčku a tataráček z červené řepy a lehce posypeme drobenkou i Král Sýrů KRÉMOVÝ.

Jahody v těstíčku

Suroviny pro 4 porce: 1 ks Král Sýrů Nebeský, 4 jahody, 100 ml mléka, 1 vejce, 55 g hladké mouky, ½ lžičky nakládaného zeleného pepře, ¼ lžičky drceného černého pepře, ¼ lžičky soli, ¼ lžičky kypřícího prášku, olej na smažení

Postup:

  1. V misce rozmícháme mléko se žloutkem, rozmělněným zeleným pepřem, černým pepřem a solí. Přimícháme mouku, důkladně promíchanou s kypřícím práškem a vymícháme dohladka. Nakonec přimícháme ušlehaný bílek.
  2. Jahody očistíme a po jedné napíchneme na špejli. Ponoříme do těstíčka a poté do rozpáleného oleje. Když těstíčko ztuhne a začne se smažit, špejli krouživým pohybem mezi prsty z jahody vytáhneme a dosmažíme dozlatova. Přendáme na papírovou utěrku a necháme vsáknout přebytečný olej.

Tataráček z červené řepy

Suroviny pro 4 porce: 50 g uvařené oloupané řepy – uvaříme vcelku ve slupce nebo koupíme už vařenou, vakuovanou, 15 g medu,,, 1 lžíce olivového oleje 1 lžíce octa balsamico Sůl podle chuti

Postup:

Řepu nakrájíme na jemné kostičky a dáme do mísy. Přidáme ostatní ingredience, dobře promícháme a necháme odležet alespoň 30 minut.

Drobenka z burákového másla

Suroviny na 4 porce: 15 g burákového másla, 35 g mouky, 3 g moučkového cukru, špetka soli, ¼ lžičky kypřícího prášku

Postup:

  1. V misce smícháme burákové máslo se solí a s cukrem. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a zpracujeme na těsto. Vytvarujeme váleček, položíme na arch pečícího papíru, přimáčkneme a zakryjeme fólií.
  2. Těsto rozválíme na plát o síle asi 2 mm, odstraníme fólii a s pečícím papírem ho přendáme na plech. V troubě, nahřáté na 160°C ho upečeme dorůžova. Necháme vychladnout a rozdrtíme na drobenku.

Více informací najdete na www.kralsyru.cz

Soutěžní otázka

Je vhodné konzumovat sýry Král sýru Nebeský a Král sýrů Krémový hodně vychlazené z lednice?

a) ano

b) ne

Tři výherci, kteří do 31. 5. 2016 správně odpovědí na soutěžní otázku, dostanou sýry z portfolia Krále Sýrů. Odpověď zasílejte na soutez@trendyz­dravi.cz s označením Král sýrů.


publikováno: 20. 5. 2016, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: rychle na talíř, sýr, vaříme, večeře, vegetarián

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+