KFC nabízí čerstvé kuřecí maso z místních zdrojů. Novinkou je Maxi Twist | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

KFC nabízí čerstvé kuřecí maso z místních zdrojů. Novinkou je Maxi Twist

20. 3. 2014

KFC představuje novinku, sendvič Maxi Twist ve dvou příchutích. Maxi Twist Toskania nabízí kombinaci grilované tortilly, rajčat, salátu, rukoly a parmazánu se dvěma kousky šťavnatého kuřecího masa. Maxi Twist Barbecue je kombinací grilované tortilly, rajčat, barbecue omáčky, sýra, majonézy, salátu, slaniny a dvou kousků šťavnatého kuřecího masa. V restauracích KFC po celé ČR budou v nabídce do 14. dubna 2014. KFC bojuje proti náhražkám a všemu umělému a vyhlašuje válku Kurňákovi. Čerstvé kuře z lokálních zdrojů je do všech restaurací KFC dodáváno 2 až 3× týdně a kuchaři ho každý den ručně krájejí, marinují, obalují a tepelně upravují těsně před tím, než ho naservírují zákazníkovi.

Falešnému kuřeti Kurňákovi vstup zakázán!

Kurňák je lstivá a podvodná imitace kuřete! Má dvě tváře, a proto není hodný důvěry a KFC mu vyhlašuje válku! Proč? Protože kuřecí maso v KFC je čerstvé a od lokálních dodavatelů! Není to žádné umělé a průmyslově zpracované kuře! Kurňákovi je vstup zakázán do každé KFC restaurace.

Hlavní dodavatelé KFC

Kuřecí maso dodávají do restaurací KFC dvě lokální firmy a zároveň významní hráči v oblasti zpracování drůbežího masa – Vodňanská drůbež a Drůbežářský závod Klatovy. Oba dodavatelé splňují vysoké požadavky na jakost, kvalitu a zdravotní nezávadnost poskytovaných produktů, o čemž svědčí řada certifikátů mezinárodních standardů jakosti (BRC, IFS i HACCP) i česká značka kvality, Klasa, kterou se může pochlubit většina produktů obou dodavatelů. Produkty splňují přísné veterinárně-hygienické zákonné parametry.

Ruční příprava

Maso se nemele, pouze krájí na kousky, aby si zachovalo svou strukturu a šťavnatou chuť. Kuchaři ho ručně obalují ve směsi mouky a bylinek těsně před přípravou finálních produktů a servírováním zákazníkovi. Obalovací směs vděčí za svou jedinečnou chuť tajné kombinaci 11 druhů bylin a koření, kterou používají už 74 let. Směs představuje nejstřeženější poklad společnosti – originální recept Colonela Sanderse je pečlivě hlídán v areálu společnosti v americkém Lousville.

Zajímavosti o kuřecím mase

Oblíbené drůbeží maso, označované také jako bílé, je ve srovnání s ostatními druhy masa křehké a lehce stravitelné a jeho dobré chuťové vlastnosti umožňují přípravu nejrůznějšími způsoby. Především kuřecí maso vykazuje ve srovnání s ostatními druhy mas nejnižší energetickou hodnotu, a zároveň je bohaté na lehce stravitelné bílkoviny, jež dodávají tělu potřebné aminokyseliny nepostradatelné ve výživě. Kuřecí maso je bohaté na vitaminy B12, B3 a B6 a na minerály – fosfor, zinek, draslík (důležitý pro svalovou, především srdeční, činnost) a obsahuje i železo, jež podporuje tvorbu červených krvinek. Obsah minerálních látek ve svalovině dosahuje 1 – 1,5 %. Drůbeží maso je proto nedílnou součástí moderní racionální stravy a často se také vyskytuje v jídelníčcích sportovců. Díky nízkému obsahu tuku (zhruba 3,5 – 5 % váhy) je drůbeží maso důležité i z pohledu zdravé výživy.

Zajímavosti:

  • Kuřecí maso je velmi výživné. Průměrná porce kuřete o hmotnosti 100 g obsahuje cca 520 kJ (samotné prsní maso dokonce 420 kJ) a lidský organismus si z tohoto množství kuřete dokáže vzít až 30 různých výživných látek
  • Podíl bílkovin (21,6 g) a tuku (4 g) na 100 g porci je v kuřecím mase výhodnější, než u jiných druhů masa, proto je kuřecí maso vhodné například pro sportovce
  • Průměrná spotřeba drůbežího masa na obyvatele EU se pohybuje okolo 23 kg/rok, v České republice dosahuje cca 25 kg/osoba/rok (údaj za rok 2012)

Perlička na konec: Věděli jste, že kuře je nejbližší žijící příbuzný tyranosaura rexe?


publikováno: 20. 3. 2014, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: dieta, maso, nákupy, prodej, restaurace

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+