Nové podzimní menu Bageterie Boulevard pod taktovkou Miroslava Kaliny z show MasterChef | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Nové podzimní menu Bageterie Boulevard pod taktovkou Miroslava Kaliny z show MasterChef

7. 11. 2016
Soutěž byla ukončena.

Správná odpověď: Svařený pravý francouzský Cider v nabídce Bageterie Boulevard neobsahuje alkohol.

Výherci: Jan Bureš, Věra Dufková, Petr Hrubeš

Fastfoodový řetězec Bageterie Boulevard spustil zcela nové podzimní CHEF MENU. Zrodilo se „v kuchyni“ známého českého šéfkuchaře a porotce kuchařské show Miroslava Kaliny, který vsadil na typické podzimní sezónní suroviny inspirované alsaskou kuchyní. V menu tak najdete houby, dýni, červenou řepu, zelí, ale i ořechy. Nové menu dodržuje také zásady zdravého stravování. Jako vždy je totiž jeho součástí řada FIT CALORIES, na niž opět dohlížela výživová poradkyně Bageterie Boulevard Iva Veselá. Poprvé je také k menu nabízen speciální pravý francouzský cider.Podzimní CHEF MENU je v nabídce Bageterie Boulevard do 31. 12. 2016.

Vydatné bagety

Alsaská kuchyně je české kuchyni podobná, je vydatná a s výraznými chutěmi. Výrazná je i bageta Koleno Munster s uzeným vepřovým kolenem, zelným salátem a pro Alsasko typickým aromatickým Munster sýrem. Podzimní „duo nabídku“ baget doplňuje Kuře Champignon provoněné houbami a pikantním chilli. Bageta s masem z kuřecích stehen na chilli, s nakládanými lesními hříbky, cibulkou, salátem z baby špenátu a přelitá parmazánovým bešamelem nejenom zasytí, ale díky chilli i prohřeje organismus zevnitř.

Polévka z červené čočky

S přicházejícím chladnějším obdobím potřebuje naše tělo pořádně zahřát a zasytit, proto zvolil šéfkuchař už na začátek CHEF MENU polévku z červené čočky, která povzbudí nejenom tělo, ale i ducha. O čočce se totiž tvrdí, že vnáší do života štěstí a dokáže bojovat proti neuróze, depresi a stresu. Navíc je červená čočka nejlépe stravitelná luštěnina, plná vitaminů, bílkovin a minerálních látek. V kombinaci s batáty, kapií a čubrica kořením je skvělým partnerem do studených dnů.

Nedílnou součástí CHEF MENU je FIT CALORIES řada

Ta je podle zásad zdravého stravování, takže je správně nutričně vyvážená. Hledáte-li lehčí oběd či svačinu, osloví vás grahamová tortilla s medovou máslovou dýní, avokádem, salátem, exotickým koriandrem a tahini dresinkem. Ve zdravém podzimním menu nechybí ani ryba. Sendvič z dýňového chleba s uzeným pstruhem, salátem z červené řepy, jablek a vlašských ořechů uzavírá pestrobarevné podzimní menu francouzského nádechu pod taktovkou špičkového šéfkuchaře Miroslava Kaliny. A na úplný závěr nezapomeňte na zcela nový osvěžující nealko nápoj v podobě pravého francouzského jablečného cideru.

Lokální suroviny

„Snaha Bageterie Boulevard posunout pohled na fast food se mi moc líbí. V novém menu jsem se pokusil maximálně využít lokální suroviny a spojit typické podzimní chutě alsaské kuchyně s netradičními surovinami. Myslel jsem také na to, že s přicházejícím chladnějším obdobím potřebuje naše tělo pořádně zahřát a nasytit. Pod CHEF MENU Bageterie Boulevard se podepsalo už mnoho zvučných jmen z gastronomie, a proto jsem rád, že jsem jedno menu také vytvořil,“ vysvětluje Miroslav Kalina, autor podzimního menu a šéfkuchař restaurace Kalina cuisine & vins.

  • Miroslav Kalina je v českých kulinářských vodách známou „rybou“, nejenomže je aktuálně porotcem známé kuchařské show MasterChef, ale je také majitelem špičkové pražské restaurace Kalina cuisine & vins. Pracoval rovněž v legendární tříhvězdičkové michelinové restauraci Les Prés d´Eugenie uznávaného šéfkuchaře a zakladatele nouvelle cuisine Michela Guérarda.

Více informací o menu a odpověď na soutěžní otázku naleznete na www.bb.cz

Soutěžní otázka

Obsahuje svařený pravý francouzský Cider v nabídce Bageterie Boulevard alkohol?

a) ano

b) ne

Tři výherci, kteří do 20. 11. 2016 správně odpovědí na soutěžní otázku, dostanou 2× voucher na ochutnání podzimního menu. Odpověď zasílejte na soutez@trendyz­dravi.cz s označením Bageterie Boulevard.


publikováno: 7. 11. 2016, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: oběd, rychle na talíř, večeře

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+