Okurkovo-melounové gazpacho podle Pavla Berkyho | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Okurkovo-melounové gazpacho podle Pavla Berkyho

17. 8. 2022

Tento recept na gazpacho a více jak 100 dalších zajímavých receptů najdete v nové kuchařce Pavla Berkyho. Prohlédnout i zakoupit si ji můžete na www.pavelberky.com

doba přípravy: 20 minut

náročnost: 1

počet porcí: 4

veganské jídlo

SUROVINY:

● 1 ks salátové okurky

● 150 g čerstvých špenátových listů

● 30 g čerstvého koriandru

● ½ žlutého melounu

● 1 ks limetky

● 1 ks chilli papričky

● olivový olej

● redukce z balzamikového octa

● sůl

● pepř

POSTUP:

1/ Okurku a meloun oloupejte a nakrájejte na menší kostky.

2/ Do blenderu dejte okurku, meloun, špenát a koriandr. Přidejte sůl, čerstvě namletý pepř a chilli papričku. Vše rozmixujte do hladké krémové konzistence.

3/ Hotovou polévku ještě propasírujte přes cedník. Nakonec dochuťte čerstvě vymačkanou limetkovou šťávou a případně ještě dosolte.

SERVÍROVÁNÍ: Gazpacho pokapejte dobrým olivovým olejem a redukcí z balzamikového octa. Tuto polévku si nejlépe vychutnáte, když je pořádně vychlazená, proto můžete do talíře přihodit i kostku ledu, která bude polévku stále průběžně ochlazovat.


publikováno: 17. 8. 2022, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: polévka, vaříme, večeře

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+