Salát s grilovaným kozím halloumi a mátou | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Salát s grilovaným kozím halloumi a mátou

23. 9. 2021

Tento salát si jistě zamilujete. Klíčem je zajímavá kombinace originálních ingrediencí.

ingredience (4 porce): 2 balení Bon Lait kozí sýr na gril, 2 salátová srdíčka, ½ salátu Lollo Rosso, 1 plechovka cizrny, 1 salátová okurka, 1 malá červená cibule, hrst mátových lístků, hrst oliv kalamata bez pecky

směs koření: 1 lžička mletého římského kmínu, ½ lžičky papriky, ½ lžičky sušeného česneku, špetka bílého pepře, 2 lžíce extra panenského olivového oleje

zálivka: 1 lžíce citronové šťávy, 5 lžic extra panenského olivového oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, čerstvě mletý pepř a mořská sůl

Postup:

Nejprve si rozehřejeme troubu na 180C a připravíme si koření na cizrnu. V misce smícháme koření s olivovým olejem a vsypeme do ní slitou cizrnu, kterou promícháme. Cizrnu rozložíme na plech s pečícím papírem a dáme do rozehřáté trouby na zhruba 30 minut, dokud nebude na povrchu křupavá.

Samotný salát si připravíme tak, že překrájíme omyté a osušené saláty, rozprostřeme na servírovací talíř či mísu společně s kolečky okurky, lístky máty, olivami a velmi tenkými půlkolečky červené cibule. Ingredience na zálivku smícháme a dvěma třetinami pokapeme salát. V posledních pár minutách pečení cizrny si připravte kozí halloumi na grilu, v kontaktním grilu nebo na pánvi a nechte trochu zchladnout. Upečenou cizrnu rovnoměrně vsypejte do salátu, na vrch rozprostřete kousky halloumi a zakapejte zbytkem zálivky.


publikováno: 23. 9. 2021, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: salát, vaříme

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+