Shirataki, zázrak asijské kuchyně | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Shirataki, zázrak asijské kuchyně

6. 9. 2021

Společnost Bitters se zaměřuje především na výrobu zdravých potravin a energetických doplňků. Mezi jejich nejznámější a nejoblíbenější produkty patří energetické žvýkačky, které jsou nejúčinnějšími na světě. Firma ovšem nezůstala jen u žvýkaček různých příchutí a síly účinku, ale přes energetické bonbony i třeba sušené maso se dostala až k shirataki.

Shirataki se vyrábí z kořeně rostliny konjak

Nejlépe poslouží jako alternativa příloh, proto se vyrábí ve tvaru rýže, špaget či tagliatelle. Shirataki neobsahují skoro žádné kalorie, tuky, cukry či lepek a jen stopové množství sacharidů. Na sto gramů výrobku připadá jen 8 kcal, proto jsou ideálním parťákem při různých dietách. Shirataki nemají žádnou chuť ani pach. Vůni i aroma přejímají z omáčky, polévky nebo jiných částí jídla, se kterým jsou servírovány. Kromě celiaků se jedná o vhodné jídlo i pro vegetariány a vegany.

Shirataki pomáhají snižovat cholesterol a zároveň zabraňují vstřebávání tuku ve střevě. Navíc díky jejich pomalejšímu zpracování v žaludku vydržíte déle sytí. Shirataki můžete vařit samostatně, ale i s masem, zeleninou nebo třeba mořskými plody, díky čemuž nasají ještě více chuti. Stačí je vnořit do vroucí vody a za 3 minuty je hotovo.

Shirataki si můžete objednat spolu s dalším nákupem na www.kosik.cz


publikováno: 6. 9. 2021, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: nákupy, prevence, vaříme, zelenina

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+