Tatarák s kapary a smaženka s pestem z medvědího česneku | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Tatarák s kapary a smaženka s pestem z medvědího česneku

7. 6. 2022

Tatarák se těší velké oblibě široko daleko. Abyste si na něm pochutnali jak se sluší a patří, zkuste do něj přidat pár nových ingrediencí. Kapary a švestková povidla vám pomohou dosáhnout gastronomického zážitku. Nebo si připravta smaženka, nebo také chleba ve vajíčku. Je výborným tipem pro rychlé občerstvení. Můžete zpracovat starší chléb, a spolu s bylinkami a pestem z medvědího česneku vytvoříte jedinečný pokrm, který můžete servírovat třeba na zahradní party pro rodinu a přátele.

Tatarák s kapary a švestkovými povidly

Ingredience:

180 g hovězí zadní

1 lžíce kapar

2 lžíce kečupu Otma Gurmán ostrý

1 lžíce Švestková povidla Hamé

1 pepř mletý černý Vitana

2 žloutky

půlka šalotky

1 lžíce hořčice Dijon

sůl dle chuti

Postup:

Maso si připravte do hluboké mísy. Žloutky oddělte od bílků a přidejte k masu. Kapary a šalotku nasekejte najemno a vše přidejte do mísy. Na to samé místo přijde také kečup, hořčici a povidla. Nakonec masovou směs jemně osolte a opepřete. Výsledek můžete dokořenit, proto teď stačí opravdu špetka. Poté maso se všemi ingrediencemi pořádně prohněťte, ideálně rukama, aby se všechny ingredience pěkně propojily. Z masa vytvarujte bochánek, který posypte kapary. Podávejte s topinkami z chleba nebo toasty.

Smaženka s pestem z medvědího česneku

Ingredience:

Příloha:

4 plátky chleba

1 lžička pesta z medvědího česneku

1 lžíce másla

100 g strouhaného parmazánu

3 vajíčka

1 lžíce zelených oliv

1 lžíce olivového oleje

špetka soli

Dip:

4 lžíce kečupu Otma Gurmán jemný

1 jarní cibulka

1 snítko petrželky

mořská sůl dle chuti

Postup:

Nakrájejte si čtyři tenčí plátky chleba. Pokud nemáte parmazán nastrouhaný, „projeďte“ ho na hrubém struhadle. Vejce rozklepněte do mísy a společně s pestem a solí prošlehejte vidličkou. Poté na pánvi rozpalte máslo s olivovým olejem. Chleba obalte po jednom ve vejci, klaďte je postupně na pánev a smažte, dokud nebudou zlaté. Až budou topinky tak akorát, dejte na jeden plátek vrstvu sýra a na chvíli ji přiklopte plátkem druhým (bude stačit minutka). Sendvič vyndejte na talíř vystlaný papírovou utěrkou a nechte odpočinout – sýr se zatím pěkně rozteče. Nasekejte si bylinky a jarní cibulku. Chleba překrojte na půlku, potřete pořádnou lžící kečupu Otma Gurmán jemný a dozdobte vším zeleným.


publikováno: 7. 6. 2022, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: maso, vaříme

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+