Uvařte si dobroty s mozzarellou | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Uvařte si dobroty s mozzarellou

5. 4. 2013

Mozzarella je tradiční italský sýr ideální pro každého, kdo dává přednost kvalitním a zdravým potravinám. Její kouzlo spočívá v jemné svěží mléčné chuti a lehkosti použití. Je skvělá do zeleninových salátů. Nejznámější v takzvaném Insalata Caprese, čerstvá nakrájená mozarella s rajčaty, bazalkou, olivami, zakápnutá olivovým olejem. Ale i v teplé kuchyni je její uplatnění široké. Do jakýchkoliv zapékaných pokrmů, těstovin, na pizzu, dá se smažit nebo se z ní připravuje omáčka. Vyzkoušejte italské recepty, které pro vás připravil ve spolupráci s Mozzarellou Galbani slavným italský šéfkuchař Riccardo Lucqua.

Smažená Mozzarella in carozza s ančovičkami

Ingredience pro 4 osoby: 2ks Mozzarelly Galbani, 8 plátků chleba, mouka, 3 vejce, 4 ančovičky, olej na smažení, tomatová omáčka

Postup:

Mozarellu rozkrojíme na půlku. Na jeden talíř si připravíme mouku, na druhý rozklepnutá vajíčka. V mouce obalíme plátky chleba, mezi které jsme vložili mozarellu s ančovičkou, následně vše obalíme ještě ve vajíčku. Tento postup zopakujeme ještě dvakrát. Smažíme při 180 °C, dokud sendvič nezhnědne a není křupavý. Připravíme si silnou tomatovou omáčku se základem z česneku a ančoviček, do které pak namáčíme osmaženou mozarellu.

Telecí parmigiana s Mozarellou Galbani

Ingredience pro 4 osoby: 4 ks telecí kotlety á 200 gr, 2 ks Mozzarelly Galbani, tomatová omáčka, máslo, demiglace, 4 plátky prosciutto crudo, bazalka, sůl, pepř, trochu bílého suchého vína

Postup:

Na rozpálenou pánev s přepuštěným máslem vložíme osolené a opepřené plátky telecí kotlety. Jakmile má kotleta zlatou barvu z obou stran, vyjmeme z pánve, vložíme na plech a necháme odpočinout. Pánev zastříkneme vínem a necháme odpařit. Přidáme trochu tomatové omáčky, kuřecí vývar a krátce provaříme. Na opečené telecí maso položíme plátek parmské šunky a půlku mozzarelly a trochu posypeme strouhaným parmazánem. Gratinujeme v troubě, dokud se sýr nerozpustí. Servírujeme na teplém talíři s tomatovou omáčkou, čerstvou bazalkou a pečenými bramborami.

Sorbetto alla mozzarella s bazalkou

Ingredience pro 4 osoby 2 ks Mozzarelly Galbani, 3 lžíce cukru, citronová kůra z jednoho citronu, 4 lísky bazalky

Postup:

Otevřeme sáček s mozarellou a vodu dáme zvlášť a zamrazíme ji. Mozzarellu vychladíme jak jen to je možné. Vložíme ji do mixéru a přidáme zmrzlou vodu. Dále přidáme cukr a ostatní ingredience a mixujeme dohladka. Ihned servírujeme.

Kompletní nabídku Mozzarella Galbani najdete na www.galbani.cz.


publikováno: 5. 4. 2013, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: mléko, sýr, vaříme

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+